تست سلامت دیود: برای آزمایش درست بودن دیود از خواص عبور جریان می توان استفاده کرد، بدین ترتیب که به وسیله اهم متر،سیم مثبت آنرا به آند دیود (قطب مثبت) و سیم منفی آنرا به کاتد دیود (قطب منفی) وصل شود . در این هنگام اهم متر مقاومت زیادی را نشان می دهد، زیرا در سیم مثبت اهم متر جریان منفی برقرار می شود و این جریان توان عبور از دیود را ندارد و اگر سیمها را جابه جا کنیم جریان از دیود عبور می کند و دستگاه مقاومت کمتری را گفته می شود. حداکثر توان قابل تلف دیود: از…
مشخصه دیود: زمانی که ولتاژ معکوس به دیود متصل میکنید (+ به کاتد و - به آند) جریانی از دیود عبور نمیکند. هرچه جنس کریستال به کار رفته در ساخت دیود از نظر ساختار منظم تر باشد، دیود مرغوبتر. ولی نکته مهم این که تمام دیودها یک آستانه برای حداکثر ولتاژ معکوس دارند که اگر ولتاژمعکوس بیش از اندازه شود دیوید میسوزد (کریستال ذوب می شود) و جریان را در جهت معکوس هم عبور میدهد. به این ولتاژ آستانه شکست دیود می گویند. ویژگی دیود: در موارد مهم زمانی که برای روشن کردن وسایل الکتریکی تنها دسترسی به جریان الکتریکی…
دیود: قطعهای میباشد الکترونیکی که جریان الکتریکی را در یک جهت از خود عبور میدهد (در این حالت مقاومت دیود ایدهآل صفر است) و از طرف دیگر در مقابل عبور جریان از خود مقاومت بسیار بالایی (در حد بینهایت) انجام می شود. این خاصیت دیود موجب شده تا در سالهای اولیه ساخت این وسیله الکترونیکی، به آن دریچه هم گفته می شود. در حال حاضر مهم ترین نوع دیود از بلور مواد نیمه رسانا ساخته می شود. کاربرد دیود: از لحاظ الکتریکی یک دیود زمانی جریان را از خود عبور می دهد که شما با برقرار کردن ولتاژ در جهت…
دیود اتصال نقطه ای:دیود های معمولی در بایاس معکوس ایجاد ظرفیت خازنی ( حدود PF ) می کنند . در فرکانس های بالا به کار برده می شود ، به دلیل ظرفیت خازنی در بایاس معکوس ، جریان در مدار عبور می کند . زیرا در فرکانس های بالا مقاومت دیود کم می شود . برای جلوگیری از این روش از دیود اتصال نقطه ای مورد استفاده است. دسته بندی دیودها: در دسته بندی اصلی ، دیودها را به سه قسمت اصلی تقسیم می شود، دیودهای سیگنال (Signal) که برای آشکار سازی در رادیو بکار میروند و جریانی در حد…
کاربرد دیود: دیود تریستور در واقع پیوندی از دو نیمه هادی نوع N و P میباشد که نیمه هادی نوع N و Pهر دو از یک عنصر هستند ولی به نوع مختلفی باردار شده اند،در نیمه هادی N چگالی بار الکترون ها بیشتر است و در نیمه هادی Pچگالی بار حفره ها بیشتر میباشد . هرگاه دو کریستال نیمه هادی نوع N و P به هم اتصال یابند الکترونهای آزاد موجود در نیمه هادی نوع N که در نزدیکی محل اتصال P–N قرار دارند به سمت نیمه هادی P می روند و با حفره های کریستال نوع P ترکیب می…
دوبل تریستور چیست : دوبل تریستور یک عنصر چهار لایه از چهار نمه هادی تشکیل شده این قطعه الکترونیکی شامل سه پایه می باشد که با نام های آند - کاتد - گیت شناخته می شوند . تریستور در صورتی که جریان را از خود عبور میدهد که ولتاژ آند نسبت به کاتد مثبت بوده به صورتی که این ولتاژ بیشتر از ولتاژ سد لایه میانی است یا ولتاژ آند نسبت به کاتد بیشتر بوده و جریانی به پایه گیت تزریق شود در واقع تریستور مثل کلیدی میباشد که کنترل آن در دست گیت می باشد . هنگامی که ولتاژ…
دوبل تریستور: اين قطعه در واقع كليدي میباشد كه فقط در جريان DC دقيقآ مانند كليد معمولي عمل ميكند و در جريان هاي AC مثل كليد معمولي عمل نميكندو کاربرد با کیفیت و خاصی دارد. تریستور چیست: تریستور معمولی را فقط می توان با صفر کردن جریان آنود خاموش کرد ولی تریستور خاموش شونده با گیت همان صورت که نامش پیداست ، با حذف جریان گیت خاموش می شود و مثل تریستور معمولی با تزریق جریان به گیت روشن می شود نماد مداری تریستور خاموش شونده با گیت ، گسترشی از نماد تریستور معمولی میباشد که نقش دو گانه پایه…
تریستور خاموششونده با گیت: دوبل تریستور خاموششونده با گیت یا جیتیئو یک گونهٔ مهم از تریستور میباشد که مانند تریستورهای معمولی با اعمال پالس جریان مثبت به گیت روشن است اما تفاوتش در این میباشد که میتوان با اعمال پالس جریان منفی به گیت آن را خاموش کرد. تشخیص پایه های دوبل تریستور: گیت به کاتد در گرایش مستقیم راه می دهد. ودر گرایش معکوس راه نمی دهد و در روش معمولی آند به کاتد راه نمی دهد. همین راه برای تشخیص پایه های آن و نقص یابی تراشه می توان مورد استفاده نمود. یعنی دنبال پایه ای می گردیم…